Wat betekent de ZomerExperience voor de bewoners?

  • Bewoners van zorginstellingen zijn gedurende de ZomerExperience even geen zorgvragers, maar moeder, grootmoeder, overgrootvader of 'de buurman van mijn oma'. Ze worden aangesproken op wie zij waren en wie zij zijn, en niet op hun gebreken en/of hun behoefte aan zorg.
  • De nabijheid van familie en geliefden geeft hen een veilig en prettig gevoel. Ze maken in hun eigen woonomgeving weer deel uit van een groter geheel. Hun verwanten zijn betrokken bij hun dagelijks leven.
  • Bewoners zonder familie maken kennis met de familieleden van hun medebewoners, en dus met mensen van jongere generaties. Het is een bijzondere ervaring voor hen om bijvoorbeeld 's ochtends een ontbijtje geserveerd te krijgen door een paar vrolijke kinderen.
  • Omdat er meer mensen aanwezig zijn om hen te begeleiden, is er tijd voor spontane activiteiten. Wilt u graag een rondje door uw geboortestreek rijden? Stap maar in!
  • Door de inzet van de iPads komt de buitenwereld weer dichterbij: even skypen met je zus in Australië, via Facebook de foto's van het afzwemmen van je achterkleinkind bekijken, of met Google Street View zien waar je dochter met haar gezin op vakantie is (geweest). Uiteraard zijn de jongere familieleden erbij om hen te laten zien wat allemaal mogelijk is en hoe alles werkt.
webdesign ../STIJLERIJ