Stel je eens voor ...

  • Logeerpartijtjes: als je jong bent is niets leuker dan logeren. En voor de bewoners is het geweldig om de (achter)kleinkinderen over de vloer te hebben. Dat kan óók in het verzorgingshuis! Lekker lang opblijven, samen eten en een wandeling maken.
    De logeetjes maken 's ochtends een verrassingsontbijt voor opa, oma of andere bewoners. Als waardering krijgen ze 'n heus butlercertificaat uitgereikt door een echte butler.
  • Ver weg en toch dichtbij: bewoners krijgen de beschikking over een iPad, waarmee ze in contact staan met vakantievierende familieleden (zo zijn ze ook een beetje op reis!) of met in het buitenland wonende familie. Met de iPad op schoot in hun eigen kamer mailen of skypen, zodat het gesprek vertrouwelijk blijft.
  • Elkaar 'leren' spelen: (achter)kleinkinderen komen gezellig spelletjes doen met hun (over)grootouders: mens-erger-je-niet, Monopoly, kwartetten... De bewoners leren hun visite oud-Hollandse gezelschapsspelletjes, en andersom maken de (achter)kleinkinderen hen wegwijs in de wereld van spelen op de iPad.
  • Naar buiten! De logees nemen de bewoners mee voor een onvervalst uitje: naar een museum, een restaurant, een winkelcentrum of een gezellig terrasje. Of om een stukje te rijden of bij iemand op visite te gaan.
  • Samen eropuit: de bewoners gaan met z'n allen naar het theater of de bioscoop, of ze kijken thuis een film die ze al heel lang eens wilden zien.

Ervaringen met de ZomerExperience

Vanuit Zijwegen hebben we ervaring opgedaan met de ZomerExperience in verschillende verpleeghuizen (intramuraal). Ouderen, medewerkers, mantelzorgers en organisaties werden gevoed met passie en professionaliteit door en met elkaar.

Wilt u zien hoe andere organisaties de ZomerExperience ervaren? Bekijk hier de filmpjes!Een 87-jarige bewoonster van een verpleeghuis geeft een eerste reactie op het gebruik van een iPad.Een medewerker van een zorginstelling vertelt over een bewoner, die via Skype contact met zijn dochter in Amerika heeft.

webdesign ../STIJLERIJ